I går ble det baking av sjokoladekake!
Det er en av mine favoritter, med melkesjokolade i glasuren!
Her ser dere en stolt jente som har bakt god kake!
Den delte hun med klassekameratene i dag:)
Denne kaken er ikke for de som ønsker å passe på vekten, men et stykke en gang i mellom, det går bra!
Ungene elsker denne kaka!
Her kommer oppskriften:
- 1 l kefir
- 2oo g smeltet smør (gjerne meierismør)
- 9 dl sukker
- 1,5 ss natron
- 10 ss nesquick/oboy
- 13 dl hvetemel (jeg bruker noen ganger halvparten fint, sammalt hvete)
Bland alt det tørre sammen med kefir, og rør inn smøret til slutt. Stekes i langpanne på 175 grader i ca en halv time.
Glasur:
- 1 kopp fløte
- 1 kopp smeltet smør
- 1 kopp melis
- 1 melkesjokolade (jeg bruker 2...)
Dette smeltes i en kjele, og varmes til kokepunktet. Avkjøles i kjøleskapet, og has på den kalde kaka.
Men kaka er like god uten glasur!
Lykke til!